Nieuws uit de Kringen

De WandelKring

De moeder aller kringen Betty Schermer wandelt al sinds het begin van ons Stadsdorpse bestaan met een min of meer vaste groep lekker op zondag in en om Amsterdam. Op de wandeling van zondag 8 januari leek het er op dat we op een (stads) Safari waren vertelde Betty en dat getuigen de foto’s ook. We liepen vanaf Uilenstede naar de Berlagebrug, ongeveer 7 km in anderhalf uur, daarna koffie bij café “Vrijdag” en met bus 65 weer huiswaarts. Voor de nieuwe leden ga naar de website als je mee wilt wandelen met Betty. Je kunt je daar aanmelden. \

De WandelKring wandelt niet alleen, maar eet ook eenmaal per jaar bij Kea S. aan een zeer feestelijk gedekte tafel. Zie deze leuke foto-impressie.


______________________________________________________________________________

Museumkring Donderdag 26 januari 2023 naar de tentoonstelling in Museum Het Schip Indonesië en de Amsterdamse School.

Heeft u zich al gemeld bij Froukje voor de eerste bijeenkomst van de MuseumKring? Doen hoor! Froukje heeft geregeld dat de curator hier een lezing geeft voor ons Stadsdorpers.
11.00-11.30 – inloop (en desgewenst koffie of thee)
11.30-12.15 – lezing: de curator vertelt over Indonesië en de Amsterdamse School
12.15 – tentoonstelling gelegenheid om zelf (of in groepjes) tentoonstelling te bekijken (er is geen rondleiding en ook geen eindtijd).

Kosten Lezing: 7,50 p.p. Entree: 15,- pp of gratis met: Museumkaart, ICOM/Rembrandtkaart, Stadspas (groene stip en blauwe ruit), I amsterdam City Card, VriendenLoterij VIP-KAART en Amsterdam Pass Museum Het Schip Oostzaanstraat 45, 1013 WG Amsterdam https://www.hetschip.nl Er is een lift aanwezig.
Bereikbaarheid: https://www.hetschip.nl/bezoekers/praktische-info/route-toegankelijkheid/route-en-bereikbaarheid-het-schip