Nieuws van de buurt

De woninginformatiemarkt voor ouderen in Zuid,

Aanvankelijk gepland voor 2 november werd deze markt verplaatst naar donderdag 30 november van 14:00 tot 17:00 uur bij Dynamo aan de Veluwelaan 20. De informatiemarkt was vooral bestemd voor bewoners van 55 jaar of ouder uit Zuid die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen, eventueel in een kleinere woning of op de begane grond. De toegang was gratis en er waren verschillende organisaties en woningcorporaties aanwezig. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer hulpmiddelen en aanpassingen in uw woning, bijvoorbeeld traplift, verlaagde drempels, een automatische deuropener of een seniorentelefoon; veiligheid in en om uw woning; verhuisregelingen, bijvoorbeeld om te verhuizen naar een woning die beter bij u past; WMO-regelingen.

Ook de Stadsdorpen uit Zuid, zoals wij StadsdorpZuid maar ook Stadsdorp Rivierenbuurt, -Olympia en – de Pijp waren aanwezig op de Wooninformatiemarkt. Er kwamen ±150 bezoekers en we hebben vele bezoekers te woord kunnen staan en vertellen over Stadsdorpen.

Namens StadsdorpZuid waren Flip van der Kooi en Mary van Vucht die middag aanwezig. We hebben vele bezoekers gesproken, folders en materialen uitgedeeld, maar ook zelf informatie opgedaan. Twee voorbeelden willen we hier graag noemen. Aanbieders zoals Dorine Klautz en Annebet Overeem van Beep forHelp. Dorine ontzorgt ouderen en hun dierbaren door zaken uit handen te nemen voor een rustige en onbezorgde oude dag. Van financiële administratie tot het inschakelen van de juiste zorg kan vertrouwd en geduldig én onder eigen regie worden uitgevoerd. Zij pleitte in ons gesprek nog eens voor het opstellen van een levenstestament voor als het echt niet meer gaat want dat geeft veel rust bij bezorgde dierbaren. Het organiseren van een verhuizing naar een beter verzorgde omgeving kan door haar geheel uit handen genomen worden. De nazorg na een overlijden als executeur in het testament of met een eventuele boedelvolmacht wordt respectvol en vertrouwd behandeld vermeld haar website.
Annebet van Overeem van
Beep for Help B.V.  Zij zitten in de  Zeilstraat 44-46 1075 SJ Amsterdam. Ze bieden direct hulp aan huis voor ondersteuning bij dagelijkse activiteiten. Hulp met eenvoudige klusjes in en rondom het huis. Binnen 60 minuten op locatie, zonder wachtlijsten en indicatie. Niet-medische zorg inplannen,  handig en veilig via de app, wanneer het je uitkomt. Dat is volgens hun website wat ze bieden. Ze bestaan nog niet zo lang, het zijn “witte uurtarieven” en je kunt ze voor een klus of korte tijd of langere tijd inhuren. Beide aanbieders staan op onze website vermeld maar we horen graag ervaringen. ​ Stuur de ervaringen naar info@stadsdorpzuid.nl

Mary van Vucht