Nieuws van de Kringen

De WandelKring

Heen en weer met korting

Wandelen in mei is een onverdeeld genoegen, zeker als het zonnetje schijnt, zoals op zondag 14 mei. De wandelkring genoot ervan, dit keer met 8 loopsters en 1 loper (ik dus). Al die regen van de laatste tijd heeft een opvallend fraai effect op planten, bomen en bloemen gesorteerd. We volgden het voetpad langs het water tegenover de Kalfjeslaan dat uitkomt bij de Amstel ter hoogte van café Klein Kalfje. Daar is vanaf mei voet- en fietsveer De Smient actief, waarmee je o.a. bij zorgboerderij Klarenbeek aan de Ouderkerkdijk kunt komen. Daar zou de koffie wachten, ware het niet dat de heen-en-weer-baas van De Smient ons wist te vertellen dat Klarenbeek op zondag dicht is. Was vorig jaar niet zo, aldus onze leidsvrouwe Betty Schermer. Teleurgesteld namen wij het pontje vice versa. We kregen wel korting van die aardige pontbaas. Om de pijn te verzachten maakte hij bovendien een uitgebreid rondje langs de oevers van de Amstel. Het was nog een aardig eindje lopen naar de koffie in het Amstelpark.

Kees Jansen

___________________________________________________________

De UitEtenKring: Reminder

Aanstaande laatste woensdag van mei, de 31e, kun je je nog opgeven om mee te gaan eten in de Brahmshof. Diner start om 18 uur.
Op woensdag 28 juni om 12 uur, is er voor 8 personen + mijzelf een lunch gereserveerd à 3 gangen bij Restaurant Elements.
Wil je nog mee?  Voor beide data dan graag bij mij opgeven: ferwerdam@kpnplanet.nl

De maand juli geen Uit-eten-Kring maar de laatste woensdag in augustus starten we weer!
Houd voor de details de Nieuwsberichten en de Evenementenkalender in de gaten.

Maaike Ferwerda

___________________________________________________________

De Sing-Kring

De Sing-Kring is een hele gezellige enthousiaste groep die tot aan de zomerstop nog 5 keer bij elkaar komt onder leiding van onze pianist en dirigent Sjoerd Brouwer. Geweldig hoe hij ons telkens weer een beetje beter weet te krijgen en liedjes uitzoekt die we aankunnen. Zijn enthousiaste begeleiding maakt het elke keer tot een feest. De laatste keer voor de zomer willen we optreden tijdens Happy Hour in de Brahmshof en wel op de laatste vrijdag van juni de 30ste. We zullen tijdens het Happy hour, tussen half vijf en half  zes,  een mix van ons repertoire laten horen waarbij meezingen mag. Samen met de zelfgemaakte hapjes van de kok Jim en een paar drankjes willen we de zomer inluiden. In september gaan we dan weer verder. We moeten het nog even goed letterlijk en figuurlijk afstemmen en we zullen u op de hoogte houden. Noteer maar vast de laatste vrijdag in juni tussen half vijf en half zes. De details volgen nog.

Mary van Vucht