Nieuws van de Kringen

Uit EtenKring bij de Nieuwe Coenen

Maaike Ferwerda had geregeld dat we een SdZ tafel hadden in de Nieuwe Coenen. Op dinsdagen en donderdagen kookt de vaste kookploeg daar een heerlijke maaltijd voor rond de 25 mensen. Hoofd- en nagerecht voor € 12,50. Iedereen die gezellig wil mee-eten is van harte welkom, maar alleen als er (ruim) van tevoren gereserveerd is. En dat had Maaike voor ons gedaan. Rond 18 uur waren we aan tafel. Het menu was Gehaktbrood à la provençale met rijst een frisse salade en Tiramisu met frambozen. Het was niet alleen lekker maar ook gezellig. We zijn benieuwd wat Maaike volgende maand voor ons in petto heeft. Blijf de Website en Nieuwsbrief volgen.

Wist u dat…..van 28 september tot en met 4 oktober het de Week tegen Eenzaamheid is?
Tijdens deze week vinden er landelijk honderden activiteiten plaats waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Wij hebben vele activiteiten. Kijk eens op de website want na de zomer zijn de activiteiten weer in volle gang.
Kent u een buurtgenoot waarvan u weet dat hij of zij het gezellig zou vinden om samen een hapje te eten. In de nieuwe Coenen wordt twee keer per week gekookt, dinsdag en donderdag, en kun je reserveren via het telefoonnummer van De Coenen (een boodschap inspreken kan): T 020 370 93 55. In de Brahmshof wordt woensdag en vrijdag gekookt. Daar kun je genieten van een 3-gangen menu voor € 9,50. Hier hoef je niet te reserveren maar je wel voor 18 uur aanmelden bij het Brahmshofrestaurant, want daar is de regel vol is vol.

__________________________________________________________

De SingKring

We zijn weer volop en luidkeels begonnen. Het Hé Kom van dat dak af was zo hard dat bewoners die op het terras in het zonnetje zaten direct met ons mee deden.  Twee nieuwe leden zijn er bij gekomen. Als je denkt dat het iets voor je is, kom gerust langs. Bij de aktiviteitenpagina zie je wanneer we zingen. Tot op heden is het wel een vrouwen SingKring en kennen we maar twee soms drie zangstemmen sopraan, midden en alt. Waarbij gezien onze leeftijd de sopranen echt niet meer de hoge C hoeven te halen. Daar houdt Sjoerd in de arrangementen wel rekening mee.

In een van de vorige Nieuwsbrieven vroegen we of iemand nog een goede pianokruk had voor onze dirigent/begeleider van de SingKring want de kruk die er nu staat is niet goed meer. Ons verzoek is gehonoreerd! We hebben een schitterend glanzend zwart verstelbaar pianobankje gekregen van Doena en Dick van der Vorm. Inmiddels is deze bij de piano gearriveerd. Met heel veel dank namens ons allemaal en Sjoerd in het bijzonder.

Wisten jullie dat je op onze website (bij het ledendeel) een aanbod of een vraag kunt invullen? Als er na twee weken niet op gereageerd is plaats ik de annonce in de Nieuwsbrief. Als je op Anbod of Vraag klikt kom je rechtstreeks op die pagina.
Aanbod
Vraag

Omdat ik bezoek had uit Schotland (Janet Weatherston) had ik haar voorgesteld om met ons mee te zingen omdat we daarna uit eten zouden gaan. En zo geschiedde dat Janet voor ons “The Bonnie Banks o’ Loch Lomond” zong  waarbij wij het refrein meezongen. Maar als je haar opzoekt op Youtube dan heeft ze daar een heel andere tekst op. (3 minuten doorspoelen) Ze deed vroeger vaak mee in folksong festivals in Edinburgh.
Op de foto kun je zien hoe ze in de pauze Heidi geleerd heeft hoe je met twee lepels ritmische muziek kunt maken. “She’s a remarkable woman”  Aangezien ons repertoire aardig wat engelstalige songs bevat kon Janet zo met ons meedoen.

__________________________________________________________

Boules du Sud


Elke zondagmiddag vanaf 16:00 uur.
Kom naar de jeu-de-boule baan in de Gerrit van der Veenstraat op het speelplein tussen de twee scholen in.

We hebben hier heel serieus publiek zoals je kunt zien.
Geen geschommel meer of spelen in de zandbak.
Ze moeten nog even wachten voor ze mee kunnen doen.