Nieuws van de Kringen

Met Lieske naar Amelisweerd

Daar was Jan, ook een wandelaar op landgoed Amelisweerd, en hij wilde ons best op de foto zetten. Hij bleek een goed fotograaf, deze Jan, want het resultaat mag er zijn: tien vrouwen en één man (ik), samen de wandelkring van StadsdorpZuid, althans in de samenstelling van woensdag 14 september. Het is duidelijk dat wij er zin in hadden zo’n wandeling door een heel oud bos, langs het strenge Landhuis Oud-Amelisweerd, Fort Rhijnauwen en de oever van de Kromme Rijn.

Het was nu eens niet Betty Schermer die de route had uitgezet, maar Lieske Hené-Polak, lid van de wandelkring. Zij woonde lange jaren in Utrecht en doorkruiste het landgoed te voet en op de fiets in alle richtingen.

Het leek haar een goed idee om de wandelkring kennis te laten maken met Amelisweerd, bekend van de protesten tegen verbreding van de A27 ten koste van een stuk bos. Dat vonden haar meelopers ook. Dus op 14 september, na de koffie bij Lieske op de stoep, in drie auto’s richting Bunnik. Het weer werkte mee en wij genoten van de doorkijkjes. De tocht eindigde in Theehuys Rhijnauwen met een smakelijk broodje of overheerlijke pannenkoek. Lieske bedankt!

Kees Jansen

PS

Beste mannen van StadsdorpZuid, Betty zet de tweewekelijkse wandelingen op zondag niet alleen voor de dames uit. Kom op en doe mee; ik ben toch niet ‘the fool on the hill’ die dat als enige leuk vindt en nog gezond ook?

__________________________________________________________

Naar de KoffieKring?

Betty laat weten dat de aankomende KoffieKring niet bij Wildschut is maar bij de Coenen in de Coenenstraat. 

Betty Schermer

__________________________________________________________

SingKring

Vanochtend heb ik gesproken met drie dames van SOOZ die de coördinatie van activiteiten in Buurtrestaurant Brahmshof voor hun rekening gaan nemen.
De locatie heeft een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Geschilderd, nieuwe lampen en stoelen en een gezellig zitje.
Samen met een van de dames wil ik zeker twee Kringactiviteiten weer starten en wel in de locatie Brahmshof.

Ik heb inmiddels toestemming om op donderdagmiddag van half vier tot half zes weer gebruik te maken van de ruimte met de piano.
Deze laatste moeten we nog wel even laten stemmen want sinds Corona is daar niet meer op gespeeld.

Tevens heb ik vandaag onze begeleider Sjoerd weer gemaild . Hij zou kunnen en willen mits op dezelfde tijd en locatie en dat gaat dus lukken. Hopend dat er geen kink meer in de kabel komt en we enige gepaste afstand houden wil ik graag de eerste week van oktober weer starten in een echt veel gezelliger geworden ruimte. Ook een nieuw koffiezetapparaat wordt geplaatst met lekkere cappuccino is me verzekerd.
Zelf zal ik er voor zorgen dat we hier dus weer elke donderdag terecht kunnen.

Ik zal er tijdig zijn om iedereen weer binnen te laten en we kunnen eveneens nog even nazitten want op donderdag wordt er niet gekookt.

Iedereen die bij mij bekend is krijgt apart bericht maar je mag ook gewoon mij bellen of mailen als je eens mee wilt kijken of het iets voor je is.

Mary van Vucht  info@stadsdorpzuid.nl
Mijn privé nr  is 0651341291

______________________________________________________________________________________