Nieuws van de Kringen

Het gestolde Amsterdam van Willem Witsen

Van de MuseumKring

Er was zo veel belangstelling dat we vier groepen en dus vier rondleidingen moesten organiseren. En dat was de moeite waard, want we hadden het gevoel een zonnige zondagmiddag door te brengen in een tijdcapsule, in kunstenaarskringen van 100 jaar geleden. Met ‘museumschoenen’ aan kregen we een uitgebreide rondleiding in de woonetage van Willem en Marie Witsen aan het Oosterpark. Daar is alles bewaard gebleven zoals het tijdens zijn leven was.

Voor meer informatie en foto’s ga naar Blog Museumclub

Froukje Wattel

 

 

 

 

 

________________________________________________________________

Hoe komen de boulers de winter door?

Van de Boules-du-Sud Kring

Regen, regen, regen. Door het natte najaar hebben de boulers niet elke zondag gespeeld, maar met de bezielende houding van Richard Schimmelpenninck blijft de groep enthousiast en creatief. De boulers proberen namelijk als het weer te slecht is, binnenshuis een spelletjesactiviteit te ondernemen. Zo ook op 10 december. Ondanks dat er hevige verkoudheid heerste en zelfs hier en daar Corona waren er nog genoeg boulers en buurtgenoten die bij Richard kwamen voor een leuke kerstborrel met…. de muziek-quiz. Vanaf 16:30 uur startte hij daar in zijn woning de muziek-quizz die in teams tegen elkaar gingen spelen.
Via de Boules-du-Sud app las ik dat Joyce, Annelies, Jetty en Dirk hadden gewonnen en de foto laat zien dat Jetty nog een kort concert gaf. Inmiddels is het volgende ideetje alweer geboren een Woordquiz. Helaas kon ik er zelf niet bij zijn maar ik hoop echt in het nieuwe jaar weer iets meer tijd te krijgen om actief mee te kunnen doen. En bij goed weer lekker gewoon ook buiten op de baan.

_________________________________________________________________

Kerstsongs

Van de SingKring

Lekker fröbelen

Op donderdag 14 december, een paar uur voor onze repetitie,  hadden enkele leden van ons koortje en enkele personeelsleden van Ditt ofice makers een vrolijke samenwerking. Met medewerkers van dit kantoor is een speciale band ontstaan want we hebben al twee jaar met hen samen de 5 mei  bevrijdingslunch georganiseerd. In het restaurant hebben we ze geholpen met het vouwen van een paar honderd papieren tukpen uit oude magazines.
Het thema voor 2024 is o.a. duurzaamheid en met het hergebruik van hun oude magazines wilden ze dat symbolisch vorm geven tijdens hun klantendagen. Samen hebben we, onder het genot van door hen meegebrachte heerlijkheden, papieren bloemen gevouwen, gekletst en zelfs gezongen. Het werden kleurrijke tafels vol met gevouwen tulpen. Ze moeten nog worden voorzien van een speld en dan zijn ze gereed voor hun speciale evenementen.

Sjoerd begeleidt ons

Op vrijdag 22 december rond vijf uur zullen we, voor het kerstdiner in de Brahmshof, enkele Kerstliedjes zingen. Van I’m dreaming of a white Christmas naar Rudolf the Red-nosed Reindeer en Stille Nacht. Het nostalgische Sentimental Journey en Ik zou wel eens willen weten. De mooie tekst van Jules de Korte is vandaag actueler dan ooit. Ik zou wel eens willen weten is van de Nederlandse zanger en pianist Jules de Corte. In 1957 schreef hij al “Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de mensen zo moe. Misschien door hun jachten en jagen. Of misschien door hun tienduizend vragen. En ze zijn al zo lang onderweg naar de vrede toe. Daarom zijn de mensen zo moe”. Maar dan willen we toch hoopvol eindigen met het uitbundige Gloria en We wish you a Merry Christmas en een Happy New Year! Want dat wensen we iedereen toe. Wil je luisteren of een beetje meezingen? Vrijdagmiddag om half vijf is het restaurant open want het is happy hour tijd, Rond vijf uur willen we zingen.

Mary van Vucht