Nieuws van de Kringen

Wandelkring dineert

Het gebeurt elk jaar weer: de wandelkring wordt eetkring. De wandelaars trekken naar het huis van Kea Schrofer die over een hele lange tafel beschikt en dito tafellakens. Daarop komt Kea’s charmante Engelse aardewerk, de glazen, flessen en ander feestelijks. Daarop komen ook de spijzen die iedereen thuis heeft bereid. Wandelen kunnen ze in die kring, koken ook, gezellig met elkaar eten en drinken? Helemaal voor elkaar daar bij Kea boven.
Tot een kreet weerklinkt, gerinkel en het op slag muisstil is: vier bordjes in scherven, prachtig gedecoreerd, maar wel heel erg kapot. “Scherven brengen geluk”, roept Kea. Via Marktplaats vindt Lieske Hené – nog aan tafel – diezelfde bordjes voor een acceptabele prijs. Wij lappen om Kea’s verlies goed te maken.

img 0610

Bij het toetje springt Kea’s kat op tafel. Hij heeft dezelfde kleur als de overheerlijke soep van Marleen Christoffels: oud roze. De scherven konden het beestje niet wakker krijgen, de toetjes wel. Van Kea mag het, de kat op tafel, gezellig toch?

De WandelKring, een van de eerste Stadsdorp-kringen, misschien wel de leukste, ook iedere veertien dagen op zondag. Dan gaan we aan de wandel vanaf het huis van Betty Schermer in de Schubertstraat, altijd ontspannend, ook al vanwege de onontbeerlijke koffiepauze.

Kees Jansen