Nieuws van de Kringen

De MuseumKring

Atelierbezoek zondagmiddag 26 mei bij Jan Grotenbreg

Het weekend van 24-26 mei organiseert de de Iconic Houses Foundation een tour langs architectonisch bijzondere huizen in Amsterdam.
Tot die bijzondere huizen behoren de atelierwoningen in de Zomerdijkstraat in Amsterdam-Zuid waar Stadsdorper en kunstenaar Jan Grotenbreg woont en werkt sinds 1967. 

De atelierwoningen zijn een monument uit 1934 en het zijn de eerste staalbouw studiohomes, geïnspireerd door Le Corbusier.

Jan nodigt Stadsdorpers uit voor een bezoek, zodat hij kan vertellen over het gebouw, de geschiedenis en zijn bijzondere bewoners, zoals verzetsstrijder Gerrit van der Veen die hier ooit woonde. Een kijkje in het atelier hoort daar natuurlijk ook bij. Zijn vriendin Mary van Vucht zal een drankje en hapje verzorgen.

Het is wel veel trappen op lopen. Voor leden die niet zo goed ter been zijn, zet Jan halverwege de trappen enkele ‘rust uit’-stoeltjes neer.

Zondag 26 mei, 14.00 uur – Zomerdijkstraat 20 (vrij parkeren op zondag)

Opgeven graag voor 22 mei. In verband met inzicht wie er komen en catering is het handig om je voor deze ene keer aan te melden bij Mary van Vucht m.vucht@upcmail.nl

Froukje Wattel froukjewattel@gmail.com