Nieuws van de Kringen

Nieuwe Uit-Eten-Kring succesvol gestart

We hebben er weer een Kring bij!

Maaike Ferwerda zat afgelopen woensdag in het restaurant in de Brahmshof op ons te wachten. Zij had een tafel voor negen personen geregeld.  Het vrijwilligersteam had al de tafels voor ons gedekt. Maaike moest helaas een drietal aangemelde leden teleurstellen. Het principe is maximaal 9 deelnemers en je moet je altijd per e-mail bij haar schriftelijk aanmelden. Dan is het wie het eerst komt het eerst maalt en vol = vol. Haar emailadres is: ferwerdam@kpnplanet.nl de  De Uit-Eten-Kring is voortaan elke laatste woensdag van de maand. Iedereen betaalt bij binnenkomst voor het menu € 9,50. Om zes uur moet je je wel gemeld hebben want dan starten ze om het driegangenmenu uit te serveren.
Alles smaakte naar meer en dat laten de foto’s duidelijk zien.

Tafeltennis Kring

Vijf tafeltennistafels in het Frans Otten Stadion

Voor het eerst in haar bestaan heeft de Tafeltennis Kring van StadsdorpZuid gespeeld op vijf tafels. Afgelopen woensdagmiddag werd het steeds drukker in de schermzaal van het Frans Otten Stadion. Begonnen met drie tafels, werden er nog twee tafels bij geplaatst om iedereen volop te kunnen laten spelen. Het gaat dus goed met de Tafeltennis Kring die onze leden veel plezier biedt.

Kom dus ook eens kijken op de woensdagmiddag vanaf 13.30 uur in het FOS, je bent van harte welkom tot 15.30 uur in de schermzaal op de begane grond. Er zijn geen kosten aan verbonden en het FOS is per fiets of met de auto makkelijk te bereiken. Voor aanvullende informatie over de Tafeltennis Kring: Machiel van der Woude, e mail: machielwoude@gmail.com, mob 06 51 54 54 90.

Kijk ook op de TafelTennis Activiteitspagina

_________________________________________________________________

Museum Kring

Het Huis van Gisèle d’Ailly in de herkansing: dinsdag 18 april

Op 21 maart bezochten we met 24 man (vooral vrouwen) sterk dit prachtige huismuseum aan de Herengracht. De reacties waren enorm enthousiast.
Helaas waren er een paar zieken en een paar mensen die niet mee konden omdat de groep ‘vol’ was.
Daarom in overleg met Frans Damman van het museum een herkansing. Wil je graag de rondleiding en de inleiding over het leven en werk van Gisèle bijwonen? Dan is er een nieuwe mogelijkheid op dinsdag 18 april, 14 uur. Aanmelden bij Micol; m.manunta@h401.org o.v.v. ‘tour Huis v Gisèle – Museumclub’.

Mocht dat niet lukken, dan kun je altijd nog via de website kijken wanneer er rondleidingen worden gegeven (het museum is buiten de rondleidingen niet toegankelijk).
Meer informatie: Stichting H401, Herengracht 401 https://h401.org/visitors-information/

_________________________________________________________________

Wildschut borrel is gezellig en geestverruimend

Iedere maand vindt op de eerste en derde woensdag een borrel plaats van StadsdorpZuid. Aanvang 16.30 uur. Tot een uur of zes treffen de leden elkaar in Café Wildschut, Roelof Hartplein 1 voor een gezellige samenzijn en een goed geestverruimend gesprek. Dit alles onder het genot van een al dan niet alcoholische versnapering en een portie heerlijke bitterballen.
Kom dus langs bij Wildschut!