Nieuws van de Kringen

De UitEtenKring

Aanstaande laatste woensdag van mei, de 31e, zie ik even als de laatste keer samen eten in het Brahmshof restaurant. Voor de laatste woensdag in juni gaan we wat anders uitproberen. Ik heb dit keer het opleidingsrestaurant “Elements”, Roelof Hartstraat 6-8, voor de lunch gereserveerd!  Dat is dan op woensdag 28 juni om 12 uur, voor 8 personen + mijzelf. De prijs is wel 2x zoveel als in de Brahmshof maar het betreft een lunch à 3 gangen. Wegens de drukte heb ik daar alvast gereserveerd, een heel erg leuke plek! Iedereen kan apart afrekenen.

Voor beide data graag bij mij opgeven: ferwerdam@kpnplanet.nl

Maaike Ferwerda

_________________________________________________________

De TuinKring

Beste tuinliefhebbers,

Na huiskamer overleg bij Doena, bleek dat de aanwezigen graag doorgaan met tuinbezoeken. Het leukst vonden ze eigenlijk bezoek aan elkaars tuin.
Ik maak er er even een gemengd programma van: Openbare Parken en Tuinen en Privé tuinen. We zijn begonnen op donderdag 11 mei met een bezoek aan het Darwinplantsoen in Amsterdam Oost, een korte wandeling door Park Frankendael, daarna Thee bij Merckelbach. En dan: donderdag 1 juni bezoek aan de Botanische tuin Zuidas (voormalige Hortus)
Voor wie met de tram gaat: verzamelen op de halte van lijn 24 Minervalaan om 13.30 uur. Zet in je agenda! En: thee in de tuin!

Wie komt er in mijn tuintje?

Als de tuinbezitters onder ons mij willen doorgeven of ze een bezoek aan hun tuin leuk vinden, dan zorg ik voor de uitnodiging. Zij leveren mij dan een bijv. 10 dagen van te voren een datum en dag aan.
In onderling overleg kunnen er combinaties van twee of drie tuinen gemaakt worden. Thee bij wie de lekkerste thee heeft!

Laat van je horen,
Groetjes,
Betty Schermer bettyschermer@kpnmail.nl

_________________________________________________________

Digitale Support

Nepmail verlopen abonnement McAfee
Criminelen versturen op het moment weer valse e-mails uit naam van McAfee. Pas op voor berichten over een verlopen abonnement. Trap er niet in en weggooien.

Vanaf 1 juni verdwijnt de acceptgiro
Vanaf 1 juni kunnen banken geen acceptgiro’s meer verwerken. Maakt u nu nog gebruik van acceptgiro’s, dan moet u voortaan op een andere manier betalen. Dit zijn de mogelijkheden.

1. Zelf overmaken met internetbankieren of mobiel bankieren. U kunt dan een overschrijving invullen in internetbankieren of in de app van uw bank op uw smartphone.

2. Een betaalverzoek met een link via e-mail ontvangen? U betaalt de rekening dan via iDeal. U kunt ook met uw smartphone een QR-code scannen. Deze code bevat alle betaalgegevens. U betaalt met de app van uw bank op uw smartphone.

3. Automatisch betalen. U kunt een bedrag dat u moet betalen automatisch laten afschrijven van uw bankrekening. Een automatische incasso kan eenmalig zijn of doorlopend, bijvoorbeeld iedere maand.

Hulp nodig?
Bent u niet gewend om te bankieren op de computer of met een smartphone? Ziet u er erg tegenop om al uw bankzaken digitaal te (gaan) regelen? Indien er behoefte zou zijn dan kan ik op vrijdag 26 mei  tussen 11 en 14 uur uitleg geven en demonstreren hoe het bij internetbankieren en smartphones in zijn werk gaat bij diverse banken.
Stuur een mailtje naar info@stadsdorpzuid.nl  met ja ik wil graag uitleg en dan welke bank het betreft ING RABO ABNAMRO.

Mary van Vucht digitaal supporter

_________________________________________________________