Nieuws van de MuseumKring

Beste Museumkringleden,

Voor een volgend uitje dacht ik aan een bijzonder museum: namelijk het ‘openlucht museum’ dat de Beethovenstraat vaak is. Mechteld Janssen geeft op verzoek een literaire rondleiding in de Beethovenstraat. Het is een beetje een bijzonder uitstapje, daarom leg ik het eerst even aan jullie voor. Wil je me laten weten of mee zou willen met deze tour? Een datum bepalen we dan later, als het hopelijk wat minder koud is buiten.

Dit schreef Mechteld me over haar rondleiding:

Mijn rondleiding gaat door de Beethovenstraat en een paar omliggende straten. Er komen allerlei literaire auteurs aan de orde die over de plekken geschreven hebben, onder meer A.F.Th. van der Heijden, Maria Stahlie, Mano Bouzamour, Herman Koch, Grete Weil. Het gaat daarbij natuurlijk een aantal keer over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over de sfeer in de Beethovenstraat, die regelmatig op de hak wordt genomen. Het is daardoor een heel gevarieerde wandeling geworden.

De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 150 voor een groep tot 20 personen. Ik kan hem inplannen wanneer het jullie uitkomt, in het weekend of door de week.

Ik hoor graag of er belangstelling is!
Hartelijke groet, 
Froukje Wattel
Rubensstraat 91-2, 1077 MN Amsterdam
06-1122 7280
www.museumclub.nl

@froukjewattel