Nieuws van Leden voor Leden

Cursus ‘Omgaan met geheugen’

In drie middagen helpen Mary en Marijke de deelnemers met oefeningen in het onthouden van namen, cijfers, boodschappenlijsten, noem maar op. De middagen over vergeetachtigheid bij het ouder worden, zijn niet bedoeld voor wie de vergeetachtigheid wordt veroorzaakt door dementie of een andere ziekte.

De eerste cursus was een succes, de tweede volgt op 28 maart, 11 en 18 april van half 3 tot half 5. Opgeven bij Mary Levie: Simart@hetnet.nl

Maria Hendriks ging bij ze op bezoek en maakte voor de Nieuwsberichten een mooi verslag Lees Omgaan met geheugen

________________________________________________________________

Hoofdstadkoor

De oude Bach wist het, en met hem vele andere toondichters, het verhaal van Jezus’ lijden en einde in het jaar 33 op Golgota (=’Schedelplaats’), Jeruzalem, dat verhaal is ijzersterk. Of je nu gelooft of niet, het boeit, ontroert en opent toch een luik in onze geschiedenis. Het passieverhaal is alleszins geschikt gebleken om er prachtige noten op te schrijven. Het Hoofdstadkoor, eigenzinnig als het is, heeft in zijn ruim honderdjarige bestaan nooit de Matthäus gezongen. De Johannes Passion hoort echter tot ons repertoire. Zaterdagmiddag 1 april is het weer zover, in de vertrouwde Dominicuskerk, Spuistraat 12 hartje Amsterdam.

Ook al om het aantal solisten te beperken (de kas is voor vele verenigingen na de Coronadip aardig leeg) zetten we een verteller in. Daardoor duurt het concert meteen korter. Puristen zullen dit niet waarderen, maar het werkt wel! Kom jezelf maar overtuigen en genieten van Bachs onovertroffen muziek.

Kaartjes kosten € 30,-, inclusief pauzedrankje; zoals gebruikelijk te bestellen via mij. Dan zorg ik ervoor dat je ze tijdig in de brievenbus vindt. Rechtstreeks bestellen op www.hoofdstadkoor.nl kan ook, maar laat mij dat dan even weten Helaas geen kortingen, want ja die kas…

C.F.M. (Kees) Jansen
Tel.  020 671 49 44
Mob. 06 296 04 987
cjn@upcmail.nl

_______________________________________________________________

Vraag en Aanbod

We kennen op onze ledenpagina’s bij het menu Nabuurschap een rubriek vraag aan leden en aanbod aan leden. Daar kun je als lid een vraag stellen of iets aanbieden. Sinds 7 maart een vraag van Kees Jansen. Rita is haar opvouwbare stok kwijtgeraakt. Heeft ze echt nodig. Heeft iemand er in een verloren hoekje nog een staan? En niet in gebruik?

Beantwoorden

_______________________________________________________________

Voor u gelezen: lezing in Betty Asfalt complex

Liefde op oudere leeftijd: lezing in Betty Asfalt complex.
Actrice Ineke Swanevelt vertelt haar verhaal over liefde op oudere leeftijd. Na de dood van haar man, de schrijver A.L.Snijders, zet ze het verlies om in winst, zoals ze zelf zegt. Dat doet ze door uit te dragen dat je op oudere leeftijd nog gelukkig kan worden in de liefde. In de lezing van Ineke samen met seksuoloog Rob Schipper, vertelt zij haar verhaal en Rob spreekt over de seksuele moraal door de eeuwen heen en over het taboe dat nog steeds rust op praten over seks.

De lezing van Ineke en Rob samen is te zien en te horen op woensdag 22 maart in het Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282
Aanvang 20.30 uur. Toegang 15,-.
Zie ook www.bettyasfaltcomplex.nl