Nieuws vanuit leden

Harm’s our delight and mis-chief all our skill…

Deze nare tekst laat Henry Purcell (± 1659-1695) uit de monden van de witches komen in zijn Dido and Aeneas. Met hun romance zal het vóór zonsondergang helemaal verkeerd aflopen. Wij, het koor zijn de vertolkers, de heksen. Dus dienen wij in deze passage een hekserige toon aan te slaan. Heerlijk voor de sopranen en de tenoren, minder voor de alten, nog minder voor ons, bassen. Wij komen aan onze trekken in het zeemanslied Come away, fellow sailors, come away, your anchors be weighing. Aeneas kiest het ruime sop en arme Dido? Zij laat de wereld haar beroemde klaagzang na: When I am laid, am laid in earth / May my wrongs create no trouble, no trouble in thy breast /  Remember me, remember me, but ah! forget my fate.

hoofdstadkoor 2 juni

Dit is opera in optima forma, mensen! En die andere creatie van Purcell, waaruit we de mooiste delen zingen, The Fairy Queen, idem dito. Hear, hear in de matinee op zondag 2 juni, locatie Dominicus, hartje Amsterdam!

Kaarten kosten aan de zaal € 35, maar bestel je ze bij mij, dan betaal je € 31. Voor kinderen tot 15 jaar is het tarief € 19. Als je via mij kaartjes koopt, stuur ik ze tijdig door met aanwijzing hoe met mij af te rekenen. Tot nu toe stuurde ik ze op per post of bezorgde ze zelf in je brievenbus, maar nu kan het via e-mail. Op welke wijze ook, zorg dat je erbij bent. Ten overvloede: voel je niet verplicht; kun je nu niet, dan misschien wel weer een volgende keer. Wij blijven zingen. Met hartelijke groet, C.F.M. (Kees) Jansen Beethovenstraat 196-4 1077 JZ Amsterdam Tel.  020 671 49 44
Mob. 06 296 04 987 cjn@upcmail.nl