Passieprogramma van het Hoofdstadkoor

Het ligt aan de maan…

Er zijn twee perioden in het jaar waarin je de mooiste klassieke muziek kunt beleven: rond de Kerst en rond Pasen. Muziek met een vrolijke – de geboorte – en een minder vrolijke aanleiding – het lijden. Vooral de treurmuziek over de kruisgang van Jezus roept ook in deze tijden diepe emoties op. De mooiste melodieën hebben vaak droevige noten, die aanzetten tot overdenking in stilte.

Kom maar eens luisteren naar het passieprogramma van het Hoofdstadkoor op zondag 31 maart in de Dominicuskerk. Koormuziek van Heinrich Schütz, Bach, Händel, Liszt, César Franck, John Stainer en Bohuslav Jan Martinů en solistisch werk van o.a. Pergolesi (‘het’ Stabat Mater), Haydn en Telemann.

Nu eens niet de spreekwoordelijke Matthäus van Bach, maar een brede keuze uit een paar eeuwen passiemuziek. Dit programma is subtiel gemonteerd door onze dirigent Martin van der Brugge, die er een eigen muzikaal commentaar bij heeft gecomponeerd (een stukje première dus).

Zeker, ik weet ook wel dat dit concert erg snel volgt op ons Kerstconcert afgelopen december. Dat ligt echter niet aan mij, maar aan de maan die bepaalt wanneer het Pasen wordt. Geen reden om weg te blijven zou ik zeggen. En, je gaat echt wat missen!

Zoals altijd kaarten via mij met een behoorlijke korting (geen € 27,50, maar € 25,-) Als je mij belt, appt, een bericht of mailtje stuurt, zorg ik voor vlotte afwikkeling,

Kees Jansen, bas Hoofdstadkoor (mob.: 06 296 04 987 / e-mail: cjn@upcmail.nl)