Op ontdekkingsreis met je oren

In 2021 heeft Soundtrackcity mensen uit Buitenveldert, van de Zuidas en uit Zuid gevraagd om geluiden op te nemen op locaties die ze goed kennen. Geluiden die ze bijvoorbeeld mooi en opvallend vinden of geluiden die ze dagelijks horen. Wij van Soundtrackcity*) hebben 8 bijzondere locaties uitgekozen en een wandel- en luisterroute uitgezet langs deze locaties. Het zijn bijzondere routes; je loopt door zeer uiteenlopende geluidssferen en ervaart hoe divers stadsdeel Zuid klinkt. Net als bij onze vorige wandel- en luistergids ‘Beatrixpark: Op expeditie naar de luisterhorizon’ ga je ook in deze wandeling zelf aan de slag met geluid! Hiervoor hebben we een aantal luisteropdrachten bedacht die je helpen om intenser en gerichter te luisteren.

De presentatie van deze luistergids vindt plaats op vrijdag 25 februari van 15.30 – 17.30 in de De Botanische Tuin Zuidas.
De luistergids zal bij de release verkrijgbaar zijn (betalen met cash) Je kunt deze ook reserveren, klik op de link  reserveer nu.

Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn en samen met ons het glas te heffen op de nieuwe luistergids. Het aantal deelnemers is beperkt i.v.m. corona, verzeker jezelf van een plek door een e-mail te sturen naar communicatie@soundtrackcity.nl. Aan de deur zal worden gecontroleerd op een geldige QR-code, zonder vertoon van een groen vinkje mag je helaas niet naar binnen.

*) Soundtrackcity is de naam waaronder Renate Zentschnig en Michiel Huijsman sinds 2009 geluidskunst maken, produceren en verspreiden.
De projecten van Soundtrackcity hebben betrekking op de publieke ruimte en spelen zich ook in die ruimte af.
In samenwerking met kunstenaars en componisten uit zeer uiteenlopende disciplines – van beginnend talent tot ervaren makers – is een pluriforme collectie gerealiseerd van meer dan twintig geluidswandelingen binnen en buiten Nederland. De Soundtrackcity-wandelingen – ieder met specifieke vorm en thematiek – zijn beschikbaar via de in eigen beheer ontwikkelde Soundtrackcity-app voor iPhone en Android (NL en EN).