Project Zilver De spraak assistent

Project Zilver is een samenwerking van Novum (het innovatielab van de Sociale Verzekeringsbank), Google, Achmea, ondernemer Maarten Lens-FitzGerald en ANBO. In het Project Zilver  is onderzocht hoe slimme spraaktechnologie ouderen kan helpen in hun dagelijks leven. Het onderzoek bestond uit twee delen: een enquête waar 3450 ouderen aan meededen. En een dagboek-onderzoek onder veertien ouderen die thuis een Google Home hebben gebruikt en hun ervaringen bijhielden. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat ouderen graag met spraaktechnologie aan de slag gaan. Sterker nog: zij geven aan dat het kansen biedt om hun leven beter en leuker te maken. Daar heb ik actief aan meegedaan. evenals het leveren van inhoud voor de Installatie- en Tipgids.

Anbo lezers hebben onlangs kunnen lezen dat er mede -ook in het kader van Corona – 10.000 slimme speakers zijn weggegeven, mits iemand hielp met het installeren. De actie met ANBO en SeniorWeb is inmidddels succesvol afgerond. Binnen drie dagen waren ze allemaal vergeven!

Heb je de actie gemist maar zou je willen weten wat je er mee kan doen bekijk de onderstaande 2 documenten. Even downloaden. Zelf gebruik ik hem met veel plezier en vele tips worden door mij gevolgd. Een van de beste vind ik dat ik een afspraak heb met mijn zoon. Hij weet dat als ik met mijn stem via duobellen hem oproep (stel ik ben gevallen en kan niet meer overeind) dat het urgent is. Dat geeft mij een veilig en niet zo afhankelijk gevoel. Mocht iemand meer willen weten over de slimme assistent dan kun je me mailen of bellen.

Mary van Vucht m.vucht@upcmail.nl  of 0651341291

installatiegids

tipgids