Senioren Doen Mee

Zoals velen van u reeds weten hebben we al meer dan eens veel aandacht besteed aan het meedoen aan onderzoeken van o.a. de VU. In oktober hebben we in onze nieuwsbrief al de nodige aandacht hier voor gevraagd. Is het u ontgaan en wilt u ook graag meedoen ga dan naar https://seniorendoenmee.nl/ en meld u alsnog aan.
Lang, gezond en gelukkig leven, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat?
Deze vraag staat centraal bij het nieuwe grootschalige onderzoeksproject ‘Senioren Doen Mee’ van het Centre for Urban Mental Health aan de Universiteit van Amsterdam. Met dit project willen de onderzoekers in kaart brengen hoe senioren hun leven inrichten en wat de effecten daarvan zijn op hun mentaal én fysiek welbevinden. Die kennis gaan ze vervolgens gebruiken om handvaten te ontwikkelen die gezonde en succesvolle veroudering kunnen bevorderen. Dit is een belangrijke uitdaging, aangezien we niet alleen steeds ouder worden, maar de cijfers ook laten zien dat het relatieve aantal jaren dat we kunnen verwachten in slechte gezondheid door te brengen de afgelopen jaren is toegenomen.
De onderzoekers zijn op zoek naar 10.000 – of meer – senioren (55 jaar of ouder) die mee willen doen aan online vragenlijsten en testjes. Dit onderzoek bestaat uit verschillende delen, die u geheel vanuit huis kunt invullen. Lijkt u het leuk om mee te doen en daarmee een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar veroudering? Meld u dan aan via www.seniorendoenmee.nl. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie over het onderzoek. In de nieuwsbrief die we onlangs van hen kregen zijn we al genoemd. StadsdorpZuid leden hebben zich dus al gemeld. Als u bij de link kijkt ziet u ons ook al staan. https://seniorendoenmee.nl/home/netwerk