Spraaktechnologie hoe werkt dat?

Links Anneke Sipkens rechts Mary van Vucht tijdens de 5 uur show 22 april SBS6

Eind 2019  had ik meegedaan aan Project Zilver een initiatief van Novum, Achmea, Anbo, Google en Interpolis. Dat ging over het gebruik van spraaktechnologie en dan specifiek wat kan spraaktechnologie betekenen voor ouderen. Hoe kan het slimme voice speakertje bijdragen aan het verbinden van oudere mensen met hun omgeving en dan door alleen je stem te gebruiken.

De Coronacrisis raakt ons allen en niet in de laatste plaats alleen wonende ouderen. En juist in deze tijd blijkt dat de technologie ons helpt omdat fysiek elkaar ontmoeten beperkt is. Er wordt wat afgezoomd en er is nog nooit zo vaak gebruik gemaakt van videobellen met smartphones en tablets. Maar wat nu als je vingers stram zijn geworden, je ogen niet meer zo goed zien? Wat als je motoriek het bedienen van apparatuur bemoeilijkt of als  je al die nieuwe toepassingen niet meer wilt of kunt leren? Ja, dan is er altijd nog de stem.

Spraaktechnologie hoe werkt dat? De ANBO heeft  verder onderzoek gedaan naar het gebruik en de toepassing door ouderen. Samen met de directeur van de ANBO Anneke Sipkens werd ik uitgenodigd om daar over te vertellen in de sbs6 5 uur show van 22 april jl. De opnames waren in het goede doelengebouw Beethovenstraat hoek Prinses Irenestraat, voorwaar een mooie ervaring en lopend te bereiken. Wil je er meer over weten?  Op de nieuws site van ANBO ziet u een filmpje waar ik aan heb meegedaan. Het resultaat van dit onderzoek is eveneens na te lezen op de website van de ANBO  https://www.anbo.nl/nieuws
Wilt u terugkijken naar de SBS6 show van 22 april klik dan op deze link van de SBS6.

Wil je meer weten en tips wat je er allemaal mee kunt stuur me een mailtje dan neem ik contact met je op.

Mary van Vucht

m.vucht@upcmail.nl