Studentenvrijwiligers

Onderstaand bericht hebben we op de redactie ontvangen en willen we u niet onthouden.

De afgelopen Corona-weken hebben onze studentvrijwilligers van alles voor senioren gedaan: boodschappen, de hond uitlaten, gezellig bellen, maaltijden bereiden… En er zijn nog veel studenten die graag in actie komen!

Kan een student iets voor jou of een senior betekenen? Laat het ons snel weten!
Aanmelden voor gratis coronahulp kan via onze website. Omdat er zoveel studentvrijwilligers zijn, vervullen we de meeste hulpvragen binnen een dag!

Bijzondere actie: magazine voor ouderen, door studenten
Een van de acties die een groep studenten gedaan heeft is het maken van een speciaal magazine voor ouderen in verzorgingshuizen. Met trots presenteren wij hun magazine ‘Samen staan we sterker!’. Omdat deze ouderen momenteel niet naar buiten mogen en ook geen bezoek meer ontvangen, dachten deze studenten: ‘Dan brengen we de verhalen toch naar binnen!’. En dat hebben ze gedaan! Zij maakten dit magazine als onderdeel van ons project Coronahulp voor ouderen.

Het magazine is al bij een locatie van Amsta uitgeprint en rondgedeeld aan de bewoners en mag gerust verder verspreid worden! Je vind het hier digitaal.

Er zijn ook studenten actief in vrijwilligersteams om boodschappen te doen voor verzorgingshuizen en om rolstoelen en rollators schoon te maken.

Heb jij een leuk idee voor onze studentvrijwilligers of zoek je individuele hulp voor een senior? 
Dien je hulpvraag in en wij nemen direct contact op!

Groeten,

Het team van Stichting Senior&Student