Tegels in uw tuin beu?

Foto Ron den Dikken

Zou u graag wat minder tegels in uw tuin hebben, maar twijfelt u omdat u denkt dat een groene tuin meer onderhoud kost? Ziet u op tegen het verwijderen en afvoeren van de tegels? Of heeft u geen idee hoe u een mooie groene tuin ontwerpt? Geen probleem, GroeneBuurten gaat tuinbezitters hierbij helpen.

Ook uw tuin kan een make-over in uw eigen stijl krijgen. Want een groene tuin is niet alleen mooi, maar heeft ook allerlei voordelen voor uzelf én uw omgeving. Het is koeler in de hete zomer, en voorkomt wateroverlast bij hevige buien. Het grondwaterpeil blijft op niveau, zodat funderingen niet wegrotten. Bovendien maakt u zo ruimte voor dieren als vogels en vlinders in de stad.

Gratis hulp, begeleiding en advies op maat

Als u deelneemt, krijgt u gratis begeleiding, hulp en advies op maat bij het verwijderen van de tegels uit uw tuin. Zelfs voor nieuwe beplanting kan worden gezorgd. Concreet betekent dit:

Begeleiding en advies op maat bij uw nieuwe tuinontwerp, inclusief onderhoudsvriendelijk groen. U bepaalt hoe uw tuin eruit gaat zien.
Vrijwilligers helpen met het verwijderen van de tegels wanneer u dat zelf fysiek niet kunt. Ook kunnen ze helpen bij het planten van de nieuwe vegetatie.
Tegels worden afgevoerd.
Beplanting voor de onttegelde stukken (vast assortiment inheemse en insectvriendelijke vaste planten en heesters).
Workshops tuinieren voor beginners op locatie (afhankelijk van coronamaatregelen).
Aanvullende informatie en advies over regenbestendige maatregelen, of een vogel- of insectvriendelijke tuin.

Wat zijn de voorwaarden?

Uw tuin ligt in Oud Zuid
Een groot deel van de tuin is betegeld, en u wilt die (deels) verwijderen.
U blijft zelf actief betrokken bij het proces. Vanzelfsprekend ondersteunen we waar nodig, zowel bij het denkwerk als bij het fysieke werk.

Buren met betegelde tuinen?

We selecteren bij voorkeur tuinen die bij elkaar in de buurt liggen, liefst binnen een woonblok of een aantal omliggende straten. Heeft u buren waarvan de tuin ook betegeld is? Vraag hen dan of ze zich ook aanmelden.

Informatie of aanmelden

Wilt u graag eerst meer informatie, kijk dan op https://groenebuurten.nl/tegels-eruit/ of neem dan contact op via info@groenebuurten.nl. Direct aanmelden kan natuurlijk ook, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en een schatting van de m2 tegels in de tuin.