Theelezing op donderdag 1 maart Apollofirsthotel

In het Apollofirst hotel, aanvang 15.30 uur voor thee en koffie, aanvang lezing 16.00 tot 17.00 en er kan weer nagepraat en geborreld worden na afloop van de lezing in de bar. Olga van den Berg en Dick van Alphen zullen dan in een twee-gesprek, ondersteund met een visuele presentatie, verschillende actuele onderwerpen behandelen, o.a.

  • Het ontstaan van de stichting Age Friendly Wonen Amsterdam
  • Hoe de stand van zaken is omtrent het levensloopbestendig maken van bestaande woningen en dan vooral de toegankelijkheid.
  • De projecten waar thans aan gewerkt wordt of die binnenkort onderhanden genomen zullen worden.

Ze timmeren aan de weg het groepje Levensloopbestendig wonen. Zo hebben ze onlangs gesprekken gevoerd met Prof. Yoko Matsuoka van de Tokyo Kasei University, department of Humannity and Science en waren ze te horen in  een radio-uitzending via cliëntenbelangen. Daar waren aanwezig Marianne Poot (VVD) Wil van Soest ( partij voor de ouderen) Nenita La Rose (voorzitter van de Nederlandse vrouwenraad ) PvdA en Bart Weggeman (beleidsmedewerker van cliëntenbelangen met name specialist in toegankelijkheid van woningen). Zij zullen daar vast over komen vertellen.