Theelezing woensdag 26 september

Lezing Samen dementievriendelijk

Woensdag 26 september 16.00 uur in het theaterzaaltje van het Apollofirst Hotel aan de Apollolaan 123

U kunt binnenlopen vanaf 15.30 uur. De lezing begint om 16.00 uur. Na afloop is er tot 18.00 uur gelegenheid om na te praten in de bar van het hotel.

Op woensdag 26 september 2018 zal stadsdorper Sjef van Bommel, die trainer is bij Samen dementievriendelijk, komen vertellen over het landelijk actieprogramma ‘Samen dementievriendelijk’ van Alzheimer Nederland, het ministerie van Volksgezondheid en PGGM en over wat dat programma voor Stadsdorp Zuid kan betekenen.

Het doel van ‘Samen dementievriendelijk’ is dat de samenleving mensen met dementie in allerlei situaties kan herkennen én dat mensen weten hoe ze kunnen helpen. De focus ligt op wat mensen met dementie nog wél kunnen en op het doorbreken van het taboe rondom dementie.

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie, we krijgen er dus allemaal mee te maken, dat kan niet anders. Hoe wij als stadsdorp omgaan met dementie is dan ook een belangrijk vraagstuk. Veruit de meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Zij gaan er nog alleen op uit, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of om deel te nemen aan een activiteit van Stadsdorp Zuid. Meestal zonder problemen, maar soms weten zij het even niet meer, óf weet de omgeving het niet meer. Daarom is het belangrijk dat niet alleen de naasten, maar iederéen dementie kan herkennen en weet hoe je ermee om kunt gaan.

Op 18 mei jongstleden hebben al 20 leden van ons Stadsdorp, waaronder veel buurtcoördinatoren, een training Samen dementievriendelijk gevolgd waarin zij informatie over dementie hebben gekregen en hebben geleerd hoe je (nog) beter om zou kunnen gaan met mensen met dementie.
Bij voldoende belangstelling, zou er in elke binnenbuurt van het Stadsdorp een training georganiseerd kunnen worden. Dus komt u zich deze middag in ieder geval oriënteren!