U kunt nog meedoen aan een training ‘Samen Dementievriendelijk’

We willen allemaal zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Helaas krijgt één op de vijf mensen dementie. Dan hoop je dat je wat hulp krijgt van je omgeving, zodat je inderdaad thuis kunt blijven wonen. Hoe je mensen met dementie die hulp kunt bieden, leer je in de training Samen Dementievriendelijk.

De training is bedoeld voor iedereen. Ook al heb je er in je directe omgeving nog niet mee te maken, je kunt natuurlijk overal iemand met dementie tegenkomen: op straat, of in de supermarkt, of waar dan ook. Dan is het prettig als je weet hoe je iemand een beetje kunt helpen.

Er worden voor leden van Stadsdorp Zuid twee trainingen georganiseerd, één op vrijdagmiddag 15 maart en één op zaterdagmiddag 16 maart. Op beide middagen zijn nu nog plaatsen open.

In de training doet u kennis op over dementie én u leert hoe je op een andere manier contact kunt maken met iemand met dementie.

De training wordt gegeven door twee trainers die zijn opgeleid door Samen Dementievriendelijk. Eén daarvan is ons Stadsdorplid Sjef van Bommel.

U kunt kiezen uit twee mogelijkheden:

  • Vrijdag 15 maart van 14 uur tot 16.30 uur, inloop vanaf 13.30 uur
  • Zaterdag 16 maart van 14 uur tot 16.30 uur, inloop vanaf 13.30 uur

De locatie is: het Odensehuis, Hygiëastraat 4, Amsterdam. (Dit is in de steeg tussen Olympiaplein 58 en 60)

Deelname is gratis.

U kunt zich opgeven bij Sjef van Bommel, het liefst per mail: info@sjefvanbommel.nl, of per telefoon: 06 23048814. Wacht niet te lang, want vol is vol.

Wilt u meer weten, klik dan op: www.samendementievriendelijk.nl

 

De boodschappenroute vanuit het Odensehuis naar winkelgebied met veilige oversteekplaats en vice versa.

Deze stoeptegels helpen mensen met dementie om zelfstandig boodschappen te kunnen (blijven) doen.