Uitnodiging Thee-interview Herman Hertzberger 8 november

Hierbij de uitnodiging voor een Thee-Interview met de vermaarde architect Herman Hertzberger.
Op woensdag 8 november 2017 om 16:00 uur in Hotel Apollofirst.

De Amsterdamse architect Herman Hertzberger (1932) kreeg internationale bekendheid door zijn bijdrage aan de architectuurstroming Structuralisme. Meteen na zijn afstuderen aan de Technische Hogeschool in Delft (1958), zette hij zijn eigen bureau op. Van 1959 tot 1964 zat hij samen met onder andere Aldo van Eyck in de redactie van het tijdschrift Forum. Hij was lange tijd hoogleraar aan de TU Delft en vervulde vele gastdocentschappen aan verschillende onderwijsinstellingen in Europa, Verenigde Staten en Canada. Zijn bekendste ontwerp is misschien wel het Centraal Beheer Gebouw in Apeldoorn, destijds een revolutionair ontwerp. Het voert te ver om alles op te sommen. Hier alleen nog even dit: in de jaren tachtig en negentig ontwerpt hij onder andere een aantal bijzondere theaters en scholen, de laatste ook bij ons in de buurt.

Hertzberger ontving verschillende nationale en internationale prijzen en onderscheidingen, waaronder een Honorary Fellowship van het Amercan Institute of Architects. Uit het juryrapport: “…he has changed the way other architects view urban projects by his mastery of making places human in scale.”.
Wij zijn echt verheugd dat Herman Hertzberger ons wil komen vertellen over zijn werk en zijn leven. Onze stadsdorpsgenoot Sjef van Bommel zal hem interviewen.

Deur is open vanaf 15.30 uur voor koffie/thee,
Interview van 16.00 uur tot 17.00 uur in de theaterzaal van Apollofirst (na aanvang geen toegang meer tot de zaal).
Na afloop is er volop gelegenheid tot napraten en na borrelen in de bar.