Van de Evenementencommissie

Lezing 19 april a.s., Apollofirst, 16.00 – 17.00, met borrel na!

Komende woensdag 19 april zal de laatste lezing van het voorjaar plaatsvinden (in het najaar organiseren we er weer 3!).
Dit keer hebben we uitgenodigd Evert Pellenkoft, van de Vogelwerkgroep Amsterdam.
Als Gierzwaluwkenner zal hij inzoomen op de komst van de Gierzwaluw naar Amsterdam; deze arriveert elk jaar rond Koningsdag, dus een mooi moment om aandacht aan deze vogel te besteden. De komst van de Gierzwaluw luidt altijd vrolijk de lente en de zomer in!  Evert Pellenkoft kan heel veel vertellen over deze bijzondere vogel: zo hebben Gierzwaluwen een uitzonderlijk gezichtsvermogen, waardoor ze op een unieke manier kunnen overleven en door de wereld navigeren. Ze doen alles al vliegend in de lucht! Meestal zijn ze maar 3 maanden in Nederland en dan vertrekken ze weer. Dit en tal van andere bijzonderheden over de Gierzwaluw doet je met een nieuw gevoel van verwondering en respect naar deze vogel kijken, zodra je hem in Amsterdam hoort en ziet!
Graag nodigen wij u uit deze interessante lezing bij te wonen.

Aanmelden kan bij Marjan Lubbers, m.lubbers73@upcmail.nl, bij voorkeur vóór maandag 17 april. Gezien het beperkt aantal plaatsen in Apollofirst geldt: vol = vol