Van de evenementencommissie

Lezing Casper Thomas 29 november a.s. Apollofirst 16.00 – 17.00, met borrel na.

Op 29 november a.s. zal Casper Thomas ingaan op het volgende onderwerp: 2024 wordt een cruciaal jaar voor de mondiale democratie. De drie grootste democratieën ter wereld gaan naar de stembus: Indonesië, India en de Verenigde Staten. Ook zijn er verkiezingen voor het Europees parlement. Over al deze stembusgangen hangt de vraag: leidt het tot versterking van de democratie of tot de aantasting ervan? En hoe beïnvloeden de grote conflicten van dit moment – de oorlog in Oekraïne en in Gaza – de resultaten?
Casper Thomas is geen onbekende voor ons. Bij een vorige gelegenheid heeft hij ons – vanuit toen nog zijn huis in Washington – een inkijkje gegeven in het verloop van de toenmalige verkiezingen in Amerika. Casper is historicus, en redacteur bij o.a. De Groene Amsterdammer. Hij publiceert vele artikelen en boeken over politieke zaken in de wereld, en is een scherpe denker over de V.S.
Aanmelding: Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar, dus meldt u nog snel aan bij m.lubbers73@upcmail.nl

______________________________________________________

Kerstborrel 13 december a.s., 16.30 – 18.00, Apollofirst


Op 13 december zal onze traditionele kerstborrel plaatsvinden. Wij hopen dan met u allen het jaar in zowel vrolijke als stemmige kerstsfeer af te sluiten!
Als onderdeel van de kerstborrel mag u weer een kerstverhaal verwachten, dit maal voorgelezen door ons lid Ruud Bartlema.
Daarnaast zal een violisten trio optreden met enkele passende korte klassieke werkjes, en tevens met wat achtergrond-salonmuziek.
Kortom: wij hebben kosten noch moeite gespaard om er weer een heel gezellige kerstborrel van te maken!
In de hoop u allen te mogen verwelkomen,

De Evenementen Commissie