Van de werkgroep Lekker en gezond eten

Lieve mede stadsdorpers, hier komt weer een recept. Een gemakkelijk te bereiden lekkere soep. Renéee van Soesbergen heeft ons dit recept gestuurd. Ga ermee aan de gang!  En stuur ook een eigen recept, we hebben tijd genoeg om te koken!

Artisjokkensoep

Benodigdheden

1 blik artisjokken harten of bodems op waterbasis, niet op olie
1 teen knoflook
1 liter groentebouillon
50 ml. witte wijn
125 ml crème fraiche, peper en zout.

Bereiding

Pureer de artisjokken, het water uit het blik is te gebruiken in de groentebouillon, de knoflook en 250 ml bouillon in de soeppan.
De rest van de bouillon en de wijn erbij. De soep aan de kook brengen en op laag vuur gedurende 20 minuten verder koken en daarna de crème fraiche.
Ik pureer de soep dan nog even, want anders klontert het nogal.
Zout en peper.

Er bij maken korianderolie: 75 ml olijfolie, 15 g. koriander( men kan ook basilicum of een ander lekker geurend kruid nemen) en een halve teen knoflook. Dit alles pureren.  Dit is een beetje veel, je kan de rest in een potje goed bewaren voor een ander recept.

Verder kan men er nog kaaswafels bij maken van geraspte Parmezaanse kaas of een andere kaas naar keuze. Op een bakblik hoopjes of streepjes maken net zoveel als men hebben wil. Op 180 graden in de oven bakken gedurende 8 minuten. Wel goed opletten, het verbrandt gauw.

Voor het opdienen de soep even opwarmen, per bord versieren met een kringetje van de korianderolie en de kaaswafels ernaast serveren.

Renée van Soesbergen.
__________________

Kijk voor een geweldige leuk Youtube kanaal ook eens op ‘pasta grannies’