Van het bestuur

Per 1 juni versoepelt de regering een aantal maatregelen die nodig waren om het coronavirus in te dammen.  Het verbod op groepsvorming in de open lucht vervalt, de horeca mag weer open.  In een café, restaurant of strandtent mogen maximaal 30 mensen binnen zijn. Op terrassen geldt geen maximum. Wel moet iedereen de anderhalve meter regel aanhouden.

Culturele instellingen waaronder theaters, concertzalen, musea, monumenten, podia, centra voor de kunsten en bioscopen kunnen voor 30 mensen de deuren weer openen op voorwaarde dat bezoekers altijd anderhalve meter afstand bewaren en van tevoren reserveren. De bezoekregeling voor verpleeghuizen wordt uitgebreid. Het openbaar vervoer rijdt vanaf 1 juni weer volgens normale dienstregeling, helaas alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. En het dragen van een niet-medisch mondkapje is vanaf 1 juni verplicht in tram, trein, bus en metro. Het is afwachten wat de effecten zullen zijn op de samenleving en wat het gaat betekenen voor de activiteiten binnen ons stadsdorp. Laten we voor het moment afspreken dat we zullen blijven volhouden, met name die vele kleinschalige initiatieven om elkaar te steunen, die in de afgelopen weken zijn ontstaan.

Als gevolg van de voorschriften die nu gelden over afstand houden en groepsgrootte, zien we ons helaas genoodzaakt om de feestelijkheden rond het 10-jarig bestaan van StadsdorpZuid op 1 oktober af te gelasten. Afhankelijk van de ontwikkelingen en de besluiten van de regering zal er een nieuwe planning voor het lustrum gemaakt worden. We houden u op de hoogte.

Machiel, Frits, Marjolijn.