Van “Liftentrio” naar “Lang Leven in Plan Berlage”

https://www.denieuwepraktijk.nl/praktijk/zelfstandig-oud-worden-in-een-monumentaal-pand/

Ruim een jaar geleden introduceerde de gemeente Amsterdam het project “Maak je Stad”. De mogelijkheid werd aan diverse burgerinitiatieven geboden om hierop in te schrijven.
Geselecteerde initiatieven (er was plaats voor 37 deelnemers) kregen ondersteuning om hun idee, dat een bijdrage zou kunnen leveren aan een “betere” stad, uit te werken.

Onze stichting Age Friendly Wonen Amsterdam- (ontstaan uit burgerinitiatief StadsdorpZuid ‘het liftentrio’) behoorde bij de gelukkigen die uit honderden inschrijvingen werd geselecteerd. Ons project beoogde een onderzoek op te zetten naar de toegankelijkheid van huizen in het plan Berlage, dit mede in het kader van 100 jaar Plan Zuid.

Het resultaat van het onderzoek, dat werd opgezet en uitgevoerd door architect Frederike Kuipers (Studiotransit), is gevisualiseerd in een handzaam overzichtelijk boekje van 37 pagina’s en een 4-slag folder, met daarin diverse oplossingen om de toegankelijkheid, waar nodig, te verbeteren. Via de link hierboven (klik op de foto) kunt u kennis nemen van het interview met Frederike Kuipers op de website ‘de Nieuwe Praktijk’ van het ministerie van VWS. Mocht u geïnteresseerd zijn in de originele uitgave (boekje en folder) mail dit naar Jan van Essen:
rosencavalier@hotmail.com 

Namens de stichting Age Friendly Wonen Amsterdam (het voormalige “Liftentrio”)

Dick van Alphen voorzitter
Olga van den Berg bestuurslid
Jan van Essen secretaris/penningmeester

Web: www.agefriendlywonen.nl