Verslag lezing 23 februari

Vorige week woensdag 23 februari kon er tot onze grote vreugde weer in het zaaltje van Apollofirst een lezing plaatsvinden. Onder maximale belangstelling konden we genieten van een uiterst boeiend betoog van Robert Uterwijk over Rembrandt, met name vanuit de vraag: wat maakt Rembrandt nou zo bijzonder?
Robert Uterwijk, zelf beeldend kunstenaar, liet ons vele voorbeelden zien hoe anders Rembrandt thema’s weergaf, die ook door andere kunstenaars zijn weergegeven. Zowel in zeggingskracht als in gebruikte technieken is Rembrandt fenomenaal. Waar andere kunstenaars tot in het detail de werkelijkheid proberen te benaderen, is Rembrandt een genie in de ‘suggestie’. En in het uitbeelden van emotie. Robert eindigde met een aantal etsen, waarmee hij liet zien wat een bijzonder talent Rembrandt had in verhalende compositie, beweging en emotie. Etsen die in werkelijkheid soms niet groter zijn dan een grote lucifersdoos, maar heel veel verhalen blijken te bevatten, als je deze van dichtbij bekijkt.
De tijd vloog om, en iedereen had nog wel langer willen genieten van deze lezing!
Na afloop werden we door het bestuur getrakteerd op een heerlijk aangeklede borrel, en konden we als vanouds onder het genot van een glas bijpraten. Met heel veel dank voor de goede verzorging door Apollofirst!

De Evenementen Commissie