Verslag Lezing 29 september jl.

Eindelijk weer een lezing in het theaterzaaltje nog wel met de beperking van 39 plaatsen.
Prof. Dr. Coen Teulings

 

vlnr Theo Pijnappel, Sjef van Bommel, Coen Teulings, Marjan Lubbers

Afgelopen woensdag vond de eerste lezing van het najaar plaats in ons vertrouwde Apollofirst hotel. Wij waren erg blij dat we weer – met niet al te strenge regels – gewoon bij elkaar in het zaaltje van Apollofirst konden plaatsnemen.
De lezing werd dit keer verzorgd door Prof. dr. Coen Teulings. Wij hadden hem aangekondigd met het thema ‘(herstel) plannen na Prinsjesdag’. Coen Teulings heeft hieruit één actueel beleidspunt gekozen, en wel de ontwikkeling van de woningmarkt.
In een boeiend, maar ook wel soms onthutsend, betoog zette hij uiteen hoe de stijging van de woningprijzen met name in de grote steden niet zozeer door de huidige lage rente wordt veroorzaakt, maar veeleer demografisch en economisch verklaard kan worden. De gevolgen van deze ontwikkeling zijn vooral, dat mensen met kapitaal achter de hand nog wel op de woningmarkt in de grote steden terecht kunnen, maar anderen – zonder kapitaal – zich noodgedwongen buiten de grote steden zullen moeten vestigen. Zijn conclusie dat we hiermee moeten leren leven was voor een aantal mensen in de zaal wel erg pessimistisch en leidde na afloop tot geanimeerde discussies tijdens de gezellige borrel, met dank aan de mensen van Apollofirst!
Save the date: de volgende lezingen vinden plaats op donderdag 28 oktober en woensdag 24 november.

De Evenementencommissie
Mevr. M. Lubbers
M 06-51218733
E marjanlubbers@upcmail.nl