Verslag lezing 30 maart ‘begrijpt u de situatie rond Oekraïne nog?’

Onder de titel: ‘begrijpt u de situatie rond Oekraïne nog?’ werden we verrast door een zeer verhelderend en uitermate boeiend betoog van Hans Luiten, zie ook www.hansluiten.nl
Geplaagd door een onverwachte file waarin de spreker terecht kwam, en vervolgens door de techniek die ons in de steek liet – waardoor we overigens slechts een kwartier later konden beginnen – zou je bijna denken dat de trollen in Rusland ons ervan weerhielden om een voortreffelijk gebalanceerd overzicht voorgeschoteld te krijgen van de ontstaansgeschiedenis van Oekraïne en de relatie met het oorspronkelijke Rusland. Toch lukte het Hans Luiten op miraculeuze wijze om ons binnen een uur een heel beeldend en vooral begrijpelijk verhaal van meer dan 10 eeuwen geschiedenis voor te schotelen. Voor heel veel van ons een compleet nieuw inzicht in het waarom van de eensgezinde houding van de Oekraïners en van de manier van denken van de bewoners van Rusland.
Dit verslag kan op geen enkele manier weergeven hoe boeiend zijn verhaal was. Als u er niet bij was: u hebt echt iets gemist! Mocht u meer willen weten: volg zijn website!

Save the date: de volgende lezing vindt plaats op 20 april a.s.

De Evenementen Commissie