Vooraankondiging: per 1 april starten de buurtteams in Amsterdam

Hierbij een update: wat zijn buurtteams, waar zitten de buurtteams, en hoe gaan we Amsterdammers de komende tijd informeren?

Wat zijn buurtteams?
Amsterdammers kunnen bij een buurtteam in hun wijk terecht met alle vragen op het gebied van sociale zorg, wonen, werk, meedoen, geld, gezondheid en veiligheid. Het buurtteam bestaat uit medewerkers maatschappelijke dienstverlening, multi-problematiek en een groot deel van de ambulante ondersteuning. De buurtteams leveren dan ook zelf een groot deel van de ondersteuning. Tegelijkertijd is het buurtteam partner in de buurt waarin alle organisaties – zorg, welzijn, veiligheid, wonen, formeel en informeel – er gezamenlijk voor zorgen dat inwoners de juiste ondersteuning krijgen.

Kijk voor meer informatie over Buurtteam Amsterdam op www.amsterdam.nl/buurtteams.

Locaties bekend
Op 1 april starten de eerste 33 buurtteams verspreid over heel Amsterdam. Er starten er vier in Oost, drie in Zuidoost, vier in Noord, vier in Centrum, vier in Zuid, zes in Nieuw-West en acht in West. De buurtteams worden in ieder stadsdeel geleidelijk verder uitgebreid, op basis van de behoefte in een bepaalde buurt of wijk.

Zuid
Buurtteam Rivierenbuurt
Buurtteam De Pijp
Buurtteam Oud-Zuid
Buurtteam Buitenveldert

Amsterdammers zijn nu tot nu toe nog niet actief geïnformeerd. Daar brengen we nu verandering in. De komende periode worden alle (online) vindplekken in de stad voorzien van relevante informatie over de buurtteams. Iedereen in de stad speelt hierin een belangrijke rol. Wat kun je verwachten de komende tijd?
1. Half maart: is de folder Buurtteam Amsterdam beschikbaar. Zowel digitaal als gedrukt, om te delen met Amsterdammers.
2. Eind maart komt er informatie over de buurtteams en hoe de buurtteams zich verhouden tot de samenwerkingspartners in de stad.
3. Vanaf 1 april is de website www.buurtteamamsterdam.nl bereikbaar. Daar staat alles over de buurtteams, de locaties en hun contactgegevens.