VoorleesExpress zoekt nog vrijwilligers, iets voor u?

Dit bericht willen wij u niet onthouden het is van Team VoorleesExpress Amsterdam en Diemen.

Amsterdam staat voor een grote maatschappelijke opgave: veel kinderen groeien op in een taalarme omgeving. Zij beginnen hun schoolcarrière daardoor met een achterstand. Een achterstand die ze daarna niet of nauwelijks meer inlopen. Dit jaar viert de VoorleesExpress Amsterdam haar 10-jarig jubileum. In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam, waar meer dan 700 vrijwilligers zich jaarlijks inzetten om kinderen, die opgroeien in een taalarme omgeving, 20 keer een uurtje per week voor te lezen. En de resultaten liegen er niet om: voorlezen werkt. Om laaggeletterdheid te voorkomen, moet je investeren in jonge kinderen en hun taalontwikkeling.

Op dit moment wachten heel veel gezinnen op een voorlezer. Een grote groep van onze vrijwilligers bestaat uit volwassenen boven de 30 jaar, die vrijwel unaniem heel enthousiast zijn over hun ervaring als voorlezer, maar we merken óók dat veel Amsterdammers ons nog niet kennen.

Het lijkt het ons heel erg mooi om samen met Stadsdorp Zuid de handen ineen te slaan. Vrijwilligerswerk bij VoorleesExpress Amsterdam is een mooie ervaring. Niet alleen omdat je zo een zinvolle bijdrage kunt leveren aan één van de meest prangende uitdagingen van de stad: het terugdringen van taalachterstand en laaggeletterdheid. Maar ook omdat je misschien stadsgenoten leert kennen die je anders niet zo snel zou leren kennen.

Dus ik vroeg me af of we:
– Met een oproep of vacature mee kunnen met jullie online promotie (op Facebook/website)?
– Met een interview/verslag/oproep in jullie online nieuwsbrief en/of verenigingsblaadje kunnen?
– Op een andere manier de VoorleesExpress onder de aandacht kunnen brengen onder jullie leden?

Ik zie uit naar jullie reactie!

Met vriendelijke groeten,

Leila Ajiou namens Team VoorleesExpress Amsterdam & Diemen
T: 020-3059276
E: amsterdam@voorleesexpress.nl
Bezoek hun website