Wat een vreemde Nieuwsbrief op 22 juli

Het zag er zeer vreemd uit de laatste keer dat u post ontving. Hele kleine lettertjes en zwarte rechthoeken en een rare header. Hoe kwam dat nou? Zeker weet ik het nog niet maar laat ik eerst uitleggen hoe de Nieuwsberichten tot stand komen en vervolgens samengesteld in uw mailbox zichtbaar worden. Als beheerder, die alles met de website voor de club bijhoudt, verzorg ik elke twee weken de losse nieuwsberichten. Meestal zijn het vooral tekstberichten maar soms ook sturen leden er foto’s bij. Ik verwerk diverse links en/of upload media die dan weer gekoppeld worden aan de nieuwsberichten. Dat verwerk ik allemaal via het dashboard van onze website. Eén voor één plaats ik die Nieuwsberichten dan bij de menu-optie NIEUWS. Eerst als concept, dan ziet u ze nog niet. Als het dan donderdagavond is gaan we de volgorde bepalen en ze op publiceren zetten. Vanaf dat moment zijn alle berichten door de leden en niet leden bij de optie NIEUWS één voor één te openen en te lezen. Zo  kon u en kunt u via de website bv de filmpjes openen en bekijken bij het bericht Senioren en Veiligheid. Kijk maar eens bij de optie NIEUWS. Je ziet dan de laatste berichten en rechts alleen de titels van berichten. Op deze pagina is er een archieffunctie zodat u ook oude berichten kunt lezen. Bij het  bericht Senioren en Veiligheid 2022 had ik twee filmpjes gevoegd. Ze zijn via de website te openen en te bekijken, dat had ik nog getest. So far so good. Omdat we weten en begrijpen dat de nieuwe berichten rechtstreeks in uw mailbox gewenst zijn maken we gebruik van RSS-feeds en het programma Mailchimp. Een RSS-feed is een verzameling van de laatste nieuwsberichten en/of artikelen van een website. Mailchimp  verzamelt de berichten zet ze in een Nieuwsbrief en zo ontvangt u als lid de laatste berichten onder elkaar samengesteld  in uw mailbox. Dat is een heel efficiënte methode waarbij ik geen flexibiliteit heb om het heel mooi te maken. Mijn vermoeden is dat ik geen videofilmpjes of grote bestanden moet toevoegen en dat dat de reden was dat het bericht vervormd was. Laten we hopen dat het deze keer weer goed gaat. Ik wilde u in ieder geval verklaren waarom dat  gebeurd kan zijn en ik hoop dat het nu weer ok is want anders moet ik verder gaan zoeken wat de oorzaak kan zijn.

Met vriendelijke groet,

Mary van Vucht (webmaster)