Wat is Delpher?

Een van onze leden maakte me attent op deze website. https://www.delpher.nl/

Dit staat er op hun website:

“In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor u gemakkelijk te maken.

Meer dan 120 miljoen pagina’s voor iedere bezoeker
Het maakt niet uit wat voor onderzoek u doet en op welk niveau. Delpher biedt voor iedereen de originele teksten uit meer dan ruim 1,7 miljoen kranten, 11 miljoen tijdschriftpagina’s en meer dan 900.000 boeken van de 15de tot de 21ste eeuw. In het totaal vindt u in Delpher meer dan 120 miljoen pagina’s en dit aanbod zal de komende jaren alleen maar groeien.

Vrij te gebruiken voor privé-doeleinden en onderzoek
Al het materiaal uit Delpher mag u voor eigen onderzoek vrij gebruiken. Als u er meer mee wilt doen, lees dan onze gebruiksvoorwaarden.

Het downloaden van grote aantallen objecten die (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd zijn, is niet toegestaan. Onder voorwaarden is bulkgebruik van deze objecten wel mogelijk voor wetenschappelijke onderzoeksdoeleinden. Lees hierover meer in Data in Delpher.
Wij monitoren misbruik en kunnen de toegang tot Delpher blokkeren.”