Wat mij is overkomen.

De verpleegkundig, die 1x per 4 weken bij mij een injectie komt geven, meldde zich gisteren. Op de vraag of ze wel een mondkapje en handschoenen had, zei ze dat ze volgens de richtlijnen van het RIVM werkte en die niet nodig zijn. Ik was de eerste die ernaar vroeg. Uiteraard heb ik haar niet toegelaten na overleg met het Amsterdam UMC, heb ik de injectie 4 weken uitgesteld.
Bij deze de waarschuwing om verpleegkundigen niet zonder bescherming binnen te laten zonder overleg met de behandelend arts.

Dit bericht van Anneke maakte dat ik de richtlijnen ben gaan bekijken van het RIVM. Persoonlijk vind ik ze te vaag en vindt de hierboven aangegeven waarschuwing een goede tip voor iedereen die persoonlijke zorg thuis krijgt.

https://lci.rivm.nl/covid-19/PBMbuitenziekenhuis

De redactie