Werkt uw PC met Windows 7?

Lees dan dit bericht. Microsoft beëindigt op 14 januari 2020 de ondersteuning van Windows 7. Vanaf dat moment biedt het geen ondersteuning meer, zoals beveiligingsupdates voor deze versie.

Maar ook nu is Windows 7 al niet helemaal veilig Microsoft meldde zelf in januari 2017 al: Windows 7 kan niet meer mee op het gebied van veiligheid. Bovendien bleek uit onderzoek van IT-beveiliger Webroot dat de gemiddelde Windows 7-pc twee keer zo veel malware bevat als de gemiddelde Windows 10-pc. (Malware =samentrekking van het Engelse malicious software (kwaadaardige software, soms schadelijke software) en Malware veronderstelt kwade opzet).

Vanaf 14 januari 2020 biedt Microsoft dus geen ondersteuning meer en daarmee wordt het probleem groter: uw gegevens worden niet meer beveiligd, waarmee de kans groter wordt dat u slachtoffer wordt van cybercriminelen. Bugs die worden ontdekt, zullen dan niet meer gerepareerd worden.
Waarom stopt Microsoft met Windows 7?
Microsoft zelf heeft aangegeven dat als alle gebruikers op hetzelfde systeem zitten, het gemakkelijker is om updates te ontwikkelen en deze op grote schaal uit te voeren. De markt verandert continu en ook voor systemen worden steeds nieuwere versies geïntroduceerd. Het kost veel geld en tijd om deze moderne systemen geschikt te maken voor de verouderde versies van Windows. Om diezelfde reden werd eerder Windows XP al niet meer ondersteund. Nu is Windows 7 aan de beurt. Het doel van Microsoft is daarom dat iedereen overstapt naar Windows 10.

Overstappen naar Windows 10: dit zijn de voordelen
• Windows 10 is veiliger. Zoals hierboven genoemd zal Windows 7 echt onveilig worden in gebruik na 14 januari 2020;
• Het systeem blijft langer houdbaar, want de updates van Windows 10 lopen door tot 14 oktober 2025;
• Het besturingssysteem is efficiënter in elkaar gezet, waardoor programma’s sneller laden en het besturingssysteem ook minder zal vergen van de hardware;
• Windows 10 sluit als beste aan op Microsoft Cloud oplossingen, zoals Office 365 en Microsoft 365;
• Halfjaarlijks geeft Microsoft nog een grote update uit waarin altijd een nieuwe functionaliteit wordt ingevoerd;
• Nieuwe apps of updates van apps worden steeds minder ondersteund op Windows 7, vooral na 14 januari 2020.

Wilt u meer informatie over de overstap naar Windows 10? Kom even langs.  We kunnen u zeggen wat dat mogelijk voor uw PC betekent en hoe te handelen.

Het Digitale Trefpunt elke  laatste vrijdag van de maand tussen 11 en 14 uur in de Brahmshhof. Brahmsstraat 32 aanbellen bij Restaurant.