Wil jij kinderen met een taalachterstand helpen?

VoorleesExpress Amsterdam zoekt enthousiaste voorleesvrijwilligers!
Als voorlezer spreek je 20 keer een uurtje per week af met ‘je eigen’ voorleesgezin om leesplezier en de taalontwikkeling te stimuleren. Thuis, in de bieb óf online. Je brengt het kind in aanraking met mooie, grappige of spannende verhalen, en zoekt samen met de ouder(s) naar manieren om taal een vaste plek te geven in het gezin. De VoorleesExpress staat voor je klaar met training, materialen en tips.

Waarom de VoorleesExpress?
Maar liefst 1 op de 5 kinderen in Amsterdam begint de basisschool met een taalachterstand. Niet omdat ze minder slim zijn, maar omdat ze opgroeien in een omgeving met weinig taalaanbod en waar voorgelezen worden niet vanzelfsprekend is. Met alle gevolgen van dien. Deze kansenongelijkheid wordt door de coronacrisis extra versterkt, doordat kinderen voor hun ontwikkeling in grotere mate afhankelijk zijn van hun thuisomgeving.

Meedoen?
Als voorlezer kun je met iets meer dan een uurtje per week het verschil maken voor een gezin bij jou in de buurt. Je draagt bij aan het terugdringen van laaggeletterdheid en kansenongelijkheid. Daarnaast is het een bijzondere manier om je buurtgenoten beter te leren kennen. Enthousiast geworden? Dan zoeken wij jou! Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op: https://voorleesexpress.nl/ amsterdam. Tot snel?

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail