Zaterdag 22 december in Westerkerk luisteren naar twee Gloria’s

Als jongetje van 9 kreeg ik de rol van engel in het kerstspel van de St. Cornelisschool, op te voeren in huize Pax alhier. Met een pruik van hennep, in een witte soepjurk hing ik aan een touw; mijn voeten steunend op een rotspunt (i.c. een plank verpakt in blauwgrijs papier). Aldus naar voren hellend boven de grot met Jezus in de kribbe, torste ik een bord met de tekst: Gloria in excelsis Deo. Ik moest dat met mijn ijle jongenssopraan ook zingen. Ik had de zenuwe! Op het moment suprême verloor ik het contact met die plank, ik schoot naar voren en bungelde hulpeloos in de ruimte, want het vliegen had ik nog niet onder de knie.
Daar moet ik elke keer aan denken als ik die woorden sta te zingen: Gloria in excelsis Deo, en dat is de laatste tijd nogal vaak. Ere zij God in den hoge, ja, hoog in huize Pax: ..et in terra pax hominibus bonae voluntatis.. ..en vrede op aarde aan de mensen van goeden wil.

Ben je van goeden wil en heb je € 26,- over voor een kaartje, kom dan zaterdagmiddag 22 december in de Westerkerk luisteren naar twee Gloria’s, een uit de Barok – van Antonio Vivaldi, en een hele Gloria-Mis uit de Romantiek – van Giacomo Puccini. De engelen zongen in de Kerstnacht en wij van het Hoofdstadkoor proberen dat na te doen, best lastig die twee muziekstijlen in één concert, maar je bent oprechte amateur of niet. De Westerkerk is die zaterdagmatinee dan al in kersttooi, de schemering valt in, de kaarsen in de kroonluchters verspreiden een warm zacht licht, het koor zingt hemels, de solisten ook, het orkest biedt professionele steun, en je mag ook nog bekende kerstliederen meezingen. Gun jezelf en je aanhang zo’n middag!

En jullie weten: iedereen die via mij een kaartje koopt is welkom bij de traditionele borrel na afloop bij ons thuis, kost niks en is toch gezellig!
Toegangskaartjes, normale prijs € 29, maar bij mij met korting € 26.
Dit keer verhinderd? Geen probleem; ook in dat geval een hartelijke groet van:

C.F.M. (Kees) Jansen
Beethovenstraat 196-4
1077 JZ Amsterdam
Tel. 020 671 49 44
Mob. 06 296 04 987
cjn@upcmail.nl