Zaterdagmiddag 18 juni Hoofdstadkoor in de Dominicuskerk muziek uit Armenië

Beste mensen,

Bij onweer en brand: Elias!, schreef ik mijn ‘klanten’ toen wij op 7 december 2019 gingen optreden met de ‘Elias’ van Mendelssohn. Daarna brak niet de pleuris uit, maar COVID-19, waartegen zelfs deze profeet niet was opgewassen. Wij repeteerden in 2020 en ’21 voor drie concerten, die soms op het laatste moment moesten worden afgezegd. Repeteren via Zoom is niet repeteren, maar zingen tegen je computer, frustrerend! We raakten een flink aantal leden kwijt, moesten de contributie verlagen, zagen de blote bodem van de koorkas…
Nu pas kunnen we weer VIRUSVRIJ ZINGEN en optreden: Zaterdagmiddag 18 juni zingen wij in de Dominicuskerk muziek uit Armenië, en dat zijn fraaie melodieën op aparte ritmes. Het oratorium van Khatchatour Avedissian gaat over de ongelukkige geschiedenis van dit christelijke land in een onveilige omgeving. Het heeft 7 delen, maar is te kort voor een heel programma. Daarom zingen we er 7 liturgische en 7 liefdesliederen bij. Drie keer het heilige getal zeven…; wie daardoor niet in vervoering raakt zou de audicien moeten raadplegen.
Deze muziek hoor je niet elke dag mensen, zelfs niet elk jaar. Wij hebben de afgelopen maanden een paar keer taalles gehad van hier levende Armeniërs. Samen met een ensemble van Armeense instrumentalisten en sopraan van Armeense afkomst moet het publiek zich wel een beetje Armeens gaan voelen op die 14e juni.
En, heus, een-en-twintig keer applaus hoeft niet; met drie keer klappen zijn we ook tevreden. Kom luisteren, voor de muziek en voor de kas!

Kees Jansen