Ik ben niet kwijt

Sjef van Bommel bij Boekhandel Van Rossum, Beethovenstraat 32

Sjef van Bommel, lid van StadsdorpZuid, hield op donderdag, 7 maart om 20.00 uur bij Van Rossum een lezing over zijn boek ‘Ik ben niet kwijt’ dat eind oktober bij Prometheus is uitgegeven. Daar kunt u niet meer bij zijn, maar u kunt wel verder lezen over Van Bommel ’s boek.

 

Over Ik ben niet kwijt
Thom en Sjef zijn dertig jaar samen – vanaf een tijd dat homoseksualiteit nog nauwelijks bespreekbaar was – als blijkt dat Thom aan het dementeren is. Langzaam ziet Sjef zijn bruisende, intelligente en sociale partner veranderen in een onzekere en opvliegende man. Hij raakt hier aanvankelijk door in verwarring, tot hij begrijpt dat er echt iets mis is met Thom.
Sjef neemt meer en meer de zorg voor Thom op zich, en ondanks zijn verdriet en frustraties leert hij inzien dat hij hun tijd samen moet koesteren. Vanaf dat moment gaat hij er alles aan doen om iets moois te maken van wat hun nog rest aan toekomst. 
In dit openhartige en ontroerende verslag beschrijft Sjef zijn leven met Thom, waarin hij probeert het verwoestende effect van dementie langzaam een plek te geven. 

Ik ben niet kwijt is het relaas van een sterke liefde, die ondanks de sluipende en uiteindelijk fatale ziekte van Thom niets aan kracht verliest.

Sjef van Bommel    www.sjefvanbommel.nl

 

 

Geef een reactie