Nieuws van de Kringen

De MilieuKring: Samen voor een groenere toekomst

Op 22 januari komt De MilieuKring weer bij elkaar om te brainstormen over nieuwe initiatieven en ideeën om onze leefomgeving groener en duurzamer te maken. Helaas is deze Kring de laatste tijd confronteerd met overlijden en verhuizen van enkele leden. Maar ze willen graag nieuw bloed verwelkomen! Iedereen is welkom om deel uit te maken van deze inspirerende groep. Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van het milieu en wilt bijdragen aan een duurzamere toekomst, dan nodigen zij u van harte uit om contact op te nemen met de coördinator: Berendien Arisz. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 020 – 673 85 37 of per e-mail arisz@planet.nl.
Zij zal u graag meer vertellen over De MilieuKring en hoe u betrokken kunt raken.

Een voorbeeld naar wat De MilieuKring zoal doet? Lees dan nog eens hun tips voor vogels op uw balkon of in uw tuin gedurende de winter.  Tips MilieuKring Vogels  Het is belangrijk om ook in deze koude maanden aandacht te besteden aan onze gevederde vrienden. Door zaden en waterbakken beschikbaar te stellen, kunnen we hen helpen voedsel en water te vinden wanneer dit schaars is. Persoonlijk kan ik getuigen dat de meerdere vogels mijn balkon al weer hebben ontdekt! Met trots zie ik hoe ze genieten van de zaden en het water. Het is een kleine moeite, maar het geeft me veel voldoening om iets te kunnen betekenen voor de natuurlijke wereld om ons heen.

Mary van Vucht
info@stadsdorpzuid.nl

______________________________________________________________________

Ontdek de Museumkring: Een Unieke Ervaring voor Stadsdorpzuid Leden

Beste leden van Stadsdorpzuid,
We kijken er naar uit om dit jaar weer samen met u op ontdekkingsreis te gaan door de prachtige wereld van kunst en cultuur. Heeft u het museumbezoek aan het atelier van Willem Witsen vorig jaar net gemist? Ga dan nog naar de podcast
Dit jaar hebben we weer een spannend programma samengesteld waar u van kunt gaan genieten. Hoewel er nog geen definitieve agenda is, zijn er al veelbelovende plannen in de maak.
Een van deze plannen omvat een bezoek aan de Kunstcollectie van ING. We hebben onlangs een aanvraag ingediend om deze prachtige collectie te mogen bezichtigen, maar wachten nog op een antwoord. We hopen dat dit bezoek binnenkort kan plaatsvinden en we kunnen genieten van de kunstwerken die ING te bieden heeft.
Bovendien staan er ook andere interessante locaties op ons lijstje voor dit jaar. Een rondleiding in het Rembrandthuis staat hoog op onze prioriteitenlijst, evenals een bezoek aan de Collectie Six en het Huis Bartolotti (Hendrick de Keyser). En laten we Het Groote Museum niet vergeten, dat onlangs heropend is en ons verwelkomt met zijn prachtige collectie in Artis. Houd de evenementenagenda op de website in de gaten! We willen graag uw mening horen! Heeft u specifieke voorkeuren of suggesties voor toekomstige museumbezoeken? Laat het ons weten via onderstaande contactgegevens:
Froukje Wattel Email: froukjewattel@kpnmail.nl

______________________________________________________________________

De Filmkring: Een overzicht van de data voor 2024

De doelgroep van de Filmkring zijn filmliefhebbers. Het is een geweldige gelegenheid om samen films te gaan zien, discussies te voeren en ervaringen uit te wisselen.  Ik hoop dat je deze data kunt vrijhouden in je agenda en dat we je kunnen verwelkomen bij de Filmkring. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie nodig hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik kijk ernaar uit om samen met jou van mooie films te genieten!

Data van de Filmkring in 2024:
Dinsdag 16 januari; Dinsdag 13 februari; Vrijdag 15 maart; Vrijdag 12 april; Vrijdag 10 mei
Maandag 3 juni;  Juli en augustus: geen Filmkring i.v.m. vakanties
Maandag 9 september; Maandag 7 oktober; Maandag 5 november; Dinsdag 10 december.

Aangezien we pas als de filmladder uit is weten welke films en welke tijden zie je in de evenementenagenda alleen de data staan. We gaan vrijwel altijd naar Rialto en wisselen de locaties en dagen af. Houd er dus rekening mee dat er mogelijk nog wat geschoven wordt met dagen of data, maar als dat het geval is, zal ik dit tijdig doorgeven aan alle deelnemers.
Thea Wijnings t.wijnings@upcmail.nl

______________________________________________________________________

De data van Betty de WandelKring en de KoffieKring

Bij het plannen van de koffieochtenden heeft Betty rekening gehouden met lunchconcerten in de Thomaskerk.
Data Wandelen (zondagen):
7 en 21 januari; 4 en 18 februari; 3, 17 en 31 maart; 14 en 28 april; 12 en 26 mei; 9 en 23 juni; 7 en 21 juli (zondagen)
Koffie (dinsdagen)
2, 16 en 30 januari; 13 en 27 februari; 12 en26 maart; 9 en 23 april; 7 en 21 mei; 4 en 18 juni; 2, 16 en 30 juli (dinsdagen)

_____________________________________________________________________

Kijk voor de vele andere activiteiten op onze website. Wel even inloggen!